Meteoroloji uyardı! Türkiye donacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı son hava tahmin raporuna göre Doğu ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde gün içinde kar yağışı etkili olacak. Diğer taraftan Hatay ile çevresi için şiddetli yağış ve muhtemel sel uyarısı yapıldı.

YAŞAM 19.01.2021, 09:16 20.01.2021, 09:46
Meteoroloji uyardı! Türkiye donacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirme ve tahminlerine göre; Türkiye geneli parçalı bulutlu ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Batı Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nin kuzey bölgeleri, Konya, Sivas, Tokat, Niğde çevreleri ve Antalya'nın doğu tarafları yağışlı geçecek.

Akdeniz kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı, yağış alan diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur olacak.

Hatay çevrelerinde güçlü gök gürültülü sağanak yağış, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu güneydoğusu ile Bartın ve Zonguldak çevreleri, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri kuvvetli kar ve yer yer yoğun kar görecek. Güçlü don ve buzlanma olayının da beklendiği bilgisi var.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 5-10 derece gerisinde seyredecek.

Rüzgâr

Rüzgarlar, genel olarak kuzey yönlerden hafif, bazen orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli rüzgâr ve yer yer saatteki hızı 40 ila 90 kilometreye varan fırtına şeklinde rüzgârların esmesi öngörülüyor.

Dik yamaçlarda çığ ihtimali, çatı uçmaları, ağaç sökülmeleri, direk devrilmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması isteniyor.

Don

Gece ve sabah vakitlerinde Marmara ile iç, doğu ve kuzey kesimlerde zaman zaman ve yer yer kuvvetli don ve buzlanma olayı beklendiği, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; bu akşam vakitlerinden itibaren Hatay'ın merkezi ve güneyinde metrekare başına 20 ila 50 kilogram gelecek şekilde kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Bu nedenle Meteoroloji ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzlukların meydana gelebileceğine dikkat çekiyor ve tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuyor.

İSTANBUL: Çok bulutlu, kuzey kesimler hafif kar yağışlı. -5°C, 3°C.

ANKARA: Çok bulutlu, zamanla parçalı bulutlu ve az bulutlu. -11°C, -2°C.

İZMİR: Parçalı bulutlu, zamanla az bulutlu. -1°C, 7°C.

Yorumlar (0)