Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi’ndeki Kastamonu, Ordu, Sinop ve Bartın’da kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıkladı. 

YAŞAM 12.08.2021, 10:57
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor 

Ülke güneyi orman yangınları ile mücadele ederken Karadeniz Bölgesi de sele teslim oldu. Sinop, Samsun, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da etkili olan sağanak yağış kısa sürede sele çevirdi. Bölgede heyelan meydana gelirken yollar su altında kaldı; vefat eden vatandaşlar oldu. Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi için tekrar uyarılarda bulundu.  

Sağanak yağış devam edecek 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin altında olacağını fakat diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti. 

Rüzgar, kuzey yönünden eserken Akdeniz kıyıları ve güneydoğu bölgelerden güney ile güneybatı yönünde hafif ve orta kuvvette esme söz konusu. Ege kıyılarında rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Samsun ve Sinop’ta ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esecek. 



Ülkenin büyük bölümü çok bulutlu  

Yurdun doğu, iç ve kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu gökyüzü bekleniyor. Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Hakkari, Çankırı, Sivas, Kayseri, Niğde, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve çevrelerinde; Doğu ve Orta Akdeniz’in Toroslar kesiminde, Ankara’nın kuzeyi ve Van’ın doğusunda aralıklı sağanak yağış ve gök gürültüsü görülmesi muhtemel. Diğer yerler ise açık ya da az bulutlu geçecek. 



Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış mevcut 

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Erzincan’ın kuzeyi ve batısı, Gümüşhane, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın ve çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde, Sinop, Ordu ve Bartın çevrelerinde çok kuvvetli yağış söz konusu. Rüzgar ise Ege kıyılarında kuzeydoğu ve kuzey yönlerinden; Samsun ve Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli olarak esecek. 



Muhtemel hava sıcaklıkları 

Bazı illerde gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise şu şekilde: 

  • Ankara: Yer yer bulutlu ve yağışlı 29 derece 
  • İstanbul: Parçalı bulutlu 31 derece 
  • İzmir: Açık ve az bulutlu 35 derece 
  • Adana: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 38 derece 
  • Antalya: Açık ve az bulutlu 37 derece 
  • Samsun: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 28 derece 
  • Trabzon: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 28 derece 
  • Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 38 derece 
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 26 derece 
Yorumlar (0)