Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklar geliyor

MGM tarafından 5 günlük güncel hava tahmini raporu yayımlandı. Söz konusu rapora göre, hafta sonu ülke genelinde sıcaklıklar artıyor. İstanbul dahil olmak üzere çok sayıda kentte sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak.

YAŞAM 24.05.2022, 22:55
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklar geliyor

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafından yayımlanan ve önümüzdeki 5 günü kapsayan hava tahmin raporu doğrultusunda, hafta sonu itibarıyla ülke genelinde sıcaklıklar mayıs ayı normallerinin üzerinde seyredecek. Yeni yayımlanan rapor doğrultusunda megakent İstanbul dahil olmak üzere çok sayıda kentte hava sıcaklıkları 30 dereceyi de aşacak. Meteoroloji, yurttaşları sıcak hava sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı uyardı. 

Yer yer 40 derece de görülecek

Meteoroloji, Ege kıyıları ve Güneydoğu kentleri için hafta sonu 'aşırı sıcaklık' uyarısı yaptı. Güncel rapor doğrultusunda, ülke genelinde 30 derece dolayların seyreden hava sıcaklıkları, bazı yerlerde 40 dereceye kadar ulaşacak. Uzmanlar, gündüz 12.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde öneride bulunuyor. Güneş ışınlarına uzun süre temasta bulunulmasından ötürü meydana gelebilecek olumsuz durumları önlemek için de şapka ve koruyucu krem kullanımının önemine de işaret ediliyor.

Yorumlar (0)