Meteoroloji uyardı: İşte kuvvetli yağış ve fırtına beklenen bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Türkiye'nin önemli bölümünün sağanak yağışların etkisi altına gireceğini bildirdi. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklenen bölgeleri sıralayan Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

YAŞAM 24.05.2023, 08:14 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: İşte kuvvetli yağış ve fırtına beklenen bölgeler

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün (24 MayısÇarşamba) yurdun büyük bölümü sağanak yağış altında olacak. Orta ve Batı Akdeniz, Çanakkale hariç Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Trabzon, Ordu, Giresun, Doğu Anadolu'nun doğusu ile kuzeyi, Batman'ın doğusu, Diyarbakır ve Siirt civarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli sağanağa dikkat

Kuvvetli sağanak yağış beklenen bölgeleri de duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü; ani sel, dolu, su baskını, kuvvetli rüzgar, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu. Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Bingöl, Isparta, Burdur ve İç Ege'de yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişim yok

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Hava sıcaklığında önemli bir değişimin olmayacağı kaydedildi. Yurdun doğusunda hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'de rüzgarı güneyli yönlerden 40-70 km/saat kuvvetinde esmesi bekleniyor. Yurdun batısında ise rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden eseceği tahmin ediliyor. Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Erzurum ve Erzincan'da rüzgarın zaman zaman fırtınaya dönebileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)