Meteoroloji paylaştı: 11 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin verilerini paylaştı. Buna göre, bugün Akdeniz ve Ege’nin batısında şiddetli rüzgar ve fırtına beklenirken, yurdun batı kesiminde yağmur görüleceği belirtildi.

YAŞAM 11.01.2023, 08:57 11.01.2023, 09:04
Meteoroloji paylaştı: 11 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son incelemelere göre yurdun batı ve iç bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Ege, Marmara, Ege ile Düzce, Eskişehir, Karaman ve Mersin çevrelerinin sağanak yağışlı ve yağmurlu, İç Ege'nin yüksek kesimleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar bölgesinin yüksekleri kar yağışlı ve karla karışık yağmurlu, diğer tarafların az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların, Batı Karadeniz ve Ege ile Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale ve Edirne taraflarında yer yer şiddetli ve kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah vakitlerinde doğu taraflarda sis ve yer yer pus bekleniyor.

Akdeniz’de fırtına bekleniyor

Yapılan değerlendirmelere göre, Batı Akdeniz'de bölgesinde rüzgar, günün erken saatlerinden başlayarak güneydoğu ve doğu kesimlerden kuvvetli fırtına ve fırtına biçiminde esecek.

Fırtına, bugün akşam vakitlerinin ardından Akdeniz'in batısında gösterdiği etkiyi düşürecek, doğu kesiminde ise cumartesi sabah erken saatlere kadar sürecek.

İki bölge için şiddetli yağış uyarısı

Genel Müdürlük tarafından paylaşılan verilere göre, Burdur, Isparta ve Antalya’da meydana gelecek sağanak yağışların kuvvetli, Antalya tarafları ile Burdur’un doğu ve Isparta'nın güney ilçelerinde ise şiddetli ve çok kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Perşembe akşam vakitlerine kadar süreceği tahmin edilen kuvvetli yağışların, iç bölgelerde 1200 metre üzeri yüksek alanlarda yer yer yoğun kar ve kuvvetli karla karışık yağmur biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

Ege'nin iç taraflarında beklenen sağanak ve yağmur ise bugün akşam saatlerinden başlayarak Kütahya, Uşak ve Denizli çevreleri ile Denizli’nin güneyinde yer yer kuvvetli ve Balıkesir’in güneydoğusu ile 1200 metre üstündeki rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar biçiminde görüleceği tahmin ediliyor.

11 il için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Muğla, Manisa, İzmir, Isparta, Burdur, Aydın ve Antalya için turuncu kod, Uşak, Kütahya, Denizli ve Balıkesir adına da sarı kodlu uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)