Elektrikli araçlara adım adım: Almanya’da satışlar dizeli yakaladı

Elektrikli araçlar yavaş yavaş dünya genelinde satış oranlarını yükseltmeye başladı. Almanya yeni araç satışları içerisinde yüzde 17,8 dizel araba payını elde ederken, elektrikli araç payı yüzde 17,7’ye yükselerek farkı kapattı.

OTOMOTİV 11.01.2023, 09:18 12.01.2023, 09:10
Elektrikli araçlara adım adım: Almanya’da satışlar dizeli yakaladı

Avrupa genelinde Euro7 emisyon şartlarının 18 ay önceye alınması ile beraber dizel motorlu araçların üretimi ve kullanımı sona ermeye başladı. Şirketler bu duruma hazırlık olarak, yeni dizel motorlu araçları imal etmemeyi tercih ediyor. Birçok noktada etki eden bu olay Almanya’da elektrikli araçlara gösterilen arzı daha da yükseltti.

Talepler arttı

Almanya yeni otomobil satışları içerisinde yüzde 17,7 ile bataryalı elektrikli araçların piyasa payı, yüzde 17,8 olarak belirlenen dizel araçların payının hemen arkasında seyretti.

Plug-in hibrit araçlar ise piyasanın yüzde 13,7’sini sağlarken, en fazla payı ise yüzde 32,6 oran ile benzinli araçlar elde etti.

Volkswagen birinci sırada

Almanya’da yeni araçların satış oranları 2021 senesine kıyasla yüzde 1.1 yükseliş göstererek, 2.65 milyon adedi gördü.

Ünlü elektrikli araç firması olan Tesla, satışları yüzde 76 yükselterek Alman otomobil firmalarının karşısında büyük bir başarı elde etti.

2022 senesinde satışlarında görülen yüzde 1,8’lik kayba rağmen Volkswagen, Almanya’nın en fazla satış yapan markası olarak sisteme düşüldü. Satışları yüzde 8,3 yükselten Mercedes-Benz ikincili olurken, Audi listede üçüncü sırada yer aldı.

Satış oranı yüzde 5,7 düşüş yaşayan BMW dördüncü, Opel ise listeyi beşinci sırada tamamladı.

Yorumlar (0)