Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18-21 Ağustos tarihlerinde beklenen hava durumuna dair tahminlerini paylaştı. Tahminlere göre bugün yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış etkili olacak. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı mevsim normallerini aşacak. Peki hafta sonu boyunca beklenen hava durumu nasıl?

YAŞAM 18.08.2022, 09:25 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji, bugünden başlayarak hafta boyunca yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Tahminlere göre bugün (18 Ağustos Perşembe) yurdun büyük bölümünde hava az bulutlu ve açık olacak. 

Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz'in batı kesimlerinde gün boyunca sağanak yağışlar etkili olacak. Öğle saatlerinden sonra Isparta, Aydın, Burdur, Konya'nın batısı ve Kırklareli'nin kuzey bölgelerinde sağanak yağış geçişleri görülecek. Sağanak yağışların akşam saatlerinde sadece Trabzon ve Rize'de etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı bu bölgelerde yüksek!

Hava sıcaklığı Ege'nin kıyısı, Marmara'nın batı bölgeleri ve yurdun doğusunda mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 31 derece, Ankara'da 33 derece, İzmir'de ise 36 derece olacak. Öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Muğla civarında kuzeyli yönlü rüzgârların yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Yarın yağışlar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre yarın (19 Ağustos Cuma) yurdun kuzey kesimi gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacak. Yağışların Karadeniz boyunca ve Marmara'nın kuzey kesimlerinde etkili olması bekleniyor. 

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Cumartesi günü yağışların Karadeniz'de devam edeceği, Marmara'da ise zayıflayacağı kaydedildi. Pazar günü sadece Doğu Karadeniz civarında zayıf yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu, Ege'nin güneyi ve Edirne'de hafta sonu boyunca hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyreceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)