Meteoroloji'den kar, fırtına ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Çarşamba günü için yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye'nin bazı kesimlerinde kar, fırtına ve sağanak etkili olacak.

YAŞAM 25.11.2020, 08:27 25.11.2020, 08:31
Meteoroloji'den kar, fırtına ve sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Çarşamba günü için yapılan hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinin parçalı bulutlu geçeceği öngörülüyor. Türkiye'nin kuzey ve doğusunun ise yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güneyi, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Şırnak, Sinop ve Hatay çevrelerinde hafif yağmur ve sağanağın etkili olması bekleniyor. Artvin'in iç kesimleri, Hakkâri, Ardahan ve Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve karın etkili olacağı öngörülüyor. 

Sis ve pus uyarısı!

Marmara Bölgesi'nin güneydoğusu, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ve İç Ege'de hem sabah hem de gece saatlerinde yer yer sis ve pusun etkili olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin doğu ve iç kesimlerinde buzlanma ve don yaşanması bekleniyor.

Hava sıcaklığı

İç Anadolu Bölgesi, Doğu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de hava sıcaklığının 2-5 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor. Türkiye'nin diğer kesimlerinde hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik meydana gelmeyeceği tahmin ediliyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genel olarak kuzeyden hafif şiddette esmesi bazen de orta şiddette esmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin güneyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvette eseceği, yer yer fırtınanın etkisini göstereceği öngörülüyor. 

İstanbul'da hava durumu

İstanbul'un parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. 13°

Ankara'da hava durumu

Ankara'nın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 9°

İzmir'de hava durumu

İzmir'in parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

Zonguldak'ta hava durumu

Zonguldak'ın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor. 12°

Trabzon'da hava durumu

Trabzon'un çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 13°

Erzurum'da hava durumu

Erzurum'un parçalı, bazen çok bulutlu geçeceği öngörülüyor. 5°

Diyarbakır'da hava durumu

Diyarbakır'ın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor. 15°

Yorumlar (0)