Meteoroloji'den 19 il için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Ekim 2022 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Açıklamada, toplam 19 il için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ kodlu uyarı yapıldı. 

YAŞAM 08.10.2022, 09:08 09.10.2022, 08:34
Meteoroloji'den 19 il için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son verilere göre bugün Batı Karadeniz ve Marmara’nın doğu kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Meteoroloji’den yapılan açıklamada yağışların Kocaeli, Kastamonu, Bursa ve Bilecik’te kuvvetli; Bolu, Sakarya, Düzce, Bartın, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde ise ‘çok kuvvetli’ olacağı aktarıldı. Yayımlanan mesajda su baskını, ani sel, heyelan ve yıldırım gibi muhtemel tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. 

Sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Öte yandan bugün Tokat ve Sivas çevreleri ile Ordu’nun batı ve iç kesimlerinde de kuvveti sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerdeki yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceği duyuruldu. Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gümüşhane, Elazığ, Sivas ve Bayburt için ise fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sakarya, Bolu, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Karabük için ‘turuncu’ kodlu uyarı yaparken; Bingöl, Bilecik, Elazığ, Bursa, Gümüşhane, Erzincan, Kocaeli, Kastamonu, Sivas, Ordu, Tokat, Bayburt ve Tunceli için de ‘sarı’ kodlu uyarı mesajı yayımladı. 

Yorumlar (0)