Mersin’de bir TIR'da 105 kilo eroin ele geçirildi

Mersin’de bir tırda gerçekleştirilen aramada 105 kilo eroin yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı. Kızaklı zula tekniğiyle gizlenen eroinler, bulunduğu yerden tek tek çıkarılırken, film gibi operasyon anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Başarılı operasyonu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından duyurdu. 

YAŞAM 06.08.2022, 11:14 08.08.2022, 08:57
Mersin’de bir TIR'da 105 kilo eroin ele geçirildi

İddiaya göre, İran’dan yüklediği 22 ton kömürü Kahramanmaraş’ta boşaltan bir TIR, boş olarak geldiği Mersin’in Akdeniz ilçesi otoban çıkışında bulunan Hal Kompleksi Kavşağında durduruldu. 

TIR’ın dorsesinde eroin yakalandı

İstihbarat sonrası Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan TIR’da yapılan aramada, dorsede oynamalar olduğu belirlendi. Bunun üzerine ayrıntılı arama için emniyete götürülen TIR’da, dorsenin iki tarafına zulalar yapıldığı tespit edildi. Ekipler bölmeleri açarak 200 takoz halinde 105 kilo eroin yakaladı. Kızaklı zula tekniğiyle gizlenen eroinler bulunduğu yerden tek tek çıkarılırken, film gibi operasyon anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Uyuşturucunun İran’dan alınarak Avrupa ülkelerine gideceği belirlendi. 

Olaya ilişkin araç sürücüsü O.H. gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Süleyman Soylu’dan “tebrikli” paylaşım 

Ayrıca Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başarılı operasyonu tebrik etti. Soylu, "Mersin’de PKK’ya vurulan darbenin ardından uyuşturucuya da darbe… PKK’ya Mersin’de yapılan terör operasyonlarının ardından Mersin Emniyeti narkotik birimlerimiz, 105 kilo eroin yakaladı. Mersin Emniyetimize ve polislerimize tebrikler" sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)