Mayıs ortasında karla mücadele!

Yaz mevsimine sayılı günler kaldı ancak Bayburt’un yüksek kesimlerinde adeta kış ortası yaşanıyor. Bayburt İl Özel İdaresi ekipleri zaman zaman kar ve tipiden kapanan köy yollarını zaman kaybetmeden açmaya çalışıyor.

YAŞAM 11.05.2020, 09:58
Mayıs ortasında karla mücadele!

Bayburt’a 42, Aydıntepe ilçesine 18 kilometre uzaklıkta olan Günbuldu Köyünde bahar mevsiminde kış yaşanıyor. Yüksek rakımda olması sebebiyle yılın neredeyse 7 ayı kar eksik olmayan Günbuldu Köyü yolunda Bayburt İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor. Geçtiğimiz gün yağan kar ve tipi dolayısıyla karla kaplanan köy yolu temizlenerek ulaşıma açık tutulmuştu. Ekipler karla mücadele çalışmalarını zaman zaman Bayburt-Araklı yolu, Soğanlı Dağı mevkiinde de yapıyor.

Diğer taraftan Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından teknolojik verilere dayalı olarak yapılan son tahminlere göre, Doğu Karadeniz Bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi genelinde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece arasında artacağı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde rüzgâr doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esecek.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Bayburt'ta 15,Trabzon'da 17, Rize’de 18, Giresun'da 19, Artvin’de 18, Gümüşhane'de 16 derece dolaylarında olacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı ise Kop Kayak Merkezinde eksi 6 derece olarak ölçüldü.

Yorumlar (0)