Mayın patladı! 2 kardeşten birinin ayağı koptu

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad’da evlerinin bahçesinde oynayan 2 çocuk, terör örgütü PKK/YPG’nin döşediği mayının patlamasıyla ağır yaralandı.

YAŞAM 10.11.2019, 15:26
Mayın patladı! 2 kardeşten birinin ayağı koptu

Akçakale'nin hemen sınırında yer alan rakka vilayetinin Tel Abyad ilçesinde evlerinin bahçesinde oynayan 10 ve 12 yaşlarındaki Bathani kardeşler, bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlerin gizlice döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösteren çocukların annesi, “YPG’yi Suriye’den çıkarsınlar” çağrısı yaptı.

Konuya ilişkin Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Zekiye Yasin ve çocukları, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütünden arındırılan Tel Abyad'daki evlerine dönüş yaptı.

12 yaşındaki İyed ve 10 yaşındaki kız kardeşi Rines Bathavi, evlerinin bahçesinde oynarken bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin tuzakladığı mayının patlaması sonucu ağır yaralandı.

Bölgede bulunan Mehmetçik tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan çocuklardan, 12 yaşındaki İyed'in sol bacağı dizinin altından kesildi.

Hastanedeki çocuklarının refakatçiliğini yapan anne Zekiye Yasin, bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösterdi.

Çocuğunun bacağının kesilmesinin sebebinin bölücü terör örgütü PKK/YPG olduğunu belirten Zekiye Yasin, terör örgütlerinin Suriye'den çıkarılmasını istedi.

"Türk askeri temizlemekle bitiremiyor"

Acılı anne Zekiye Yasin Türk askerine de teşekkür ederek, "Vilayetimizin her tarafında mayınlar o kadar çok ki, Türk askeri temizlemekle bitiremiyor. Bölücü terör örgütü YPG'nin bir daha topraklarımıza gelmesini istemiyoruz. Ayağı kesilen bu çocuk yetimdir. Benden başka kimsesi yok." dedi.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından paylaşılan videoda, terörden zarar gören iki kardeş ile annelerinin hastanedeki görüntülerine yer verildi. 

Yorumlar (0)