Maske uyarısı yaptığı için darbedilmişti! "Gözüm görmüyor"

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde maskesini kurallara uygun şekilde takması için uyarıda bulunduğu kişi tarafından şiddete maruz kalan sağlık görevlisi, sol gözünün görmediğini belirtti.

YAŞAM 26.09.2020, 17:40 26.09.2020, 17:44
Maske uyarısı yaptığı için darbedilmişti! "Gözüm görmüyor"

Olay, İstanbul'da bulunan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana gelmişti.

Rıfat Babayiğit isimli sağlık görevlisi, Furkan T.'ye maskesini kurallara uygun şekilde takması için uyarıda bulunmuştu. Bunun üzerine sinirlenen Furkan T. maske uyarısı yapan Rıfat Babayiğit'i darbetmişti. 

Gözünden yaralandığı tespit edilen sağlık görevlisi, hemen ameliyata alınmıştı. 

"Ağız ve burunlarını kapatmaları için uyardım"

Rıfat Babayiğit, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "tüm vatandaşlara maskelerini kurallara uygun olarak takmaları için uyarıda bulunduğunu, herkesin ağız ve burunlarını tam kapatması gerektiğini söylediğini" ifade etti. 

Bazı vatandaşların uyarıları hemen dikkate aldığını belirten Rıfat Babayiğit, Furkan T.'nin iki kez maskesini düzeltmesinin ardından yeniden çıkardığını aktardı.

"Küfür etmeye başladı"

Rıfat Babayiğit, bunun üzerine yeniden uyardığını ancak Furkan T.'nin kendisine küfür etmeye başladığını, daha sonra güvenlik ile iletişime geçerek hasta yakınını dışarı almasını talep ettiğini söyledi.

"Gözümün ortasına aniden vurdu"

Muayeneden sonra Furkan T.'nin yanından geçerken "Ters baktın" diyerek montunu çıkardığını ve gözünün ortasına vurduğunu aktaran Rıfat Babayiğit, herhangi bir tartışma yaşanmadığını, kendisine saldıran kişiyi tanımadığını ifade etti.

"Sol gözüm görmüyor"

Rıfat Babayiğit, olaydan sonra saat 13.30'da ameliyata girdiğini belirterek, ameliyatının iki saat sürdüğünü ve sol gözünün görmediğini kaydetti.

"Yeniden ameliyat olacağım"

Görmeye başlayacağının söylendiğini ancak ne kadar göreceğini bilmediğini aktaran Rıfat Babayiğit, yeniden ameliyat olacağını ve önünde uzun bir yol olduğunu söyledi. 

Rıfat Babayiğit, kendisinin gözünden olduğunu belirterek, bazı sağlık görevlilerinin ise öldürüldüğüne dikkat çekti.

"Virüsü başkasına bulaştırabilir"

Yalnızca maske konusunda uyardığını kaydeden Rıfat Babayiğit, Furkan T.'nin virüs kapıp başkasına bulaştırabileceğini söyledi.

Rıfat Babayiğit, söz konusu kişilerin mutlaka güvenlik ya da polis memuru eşliğinde hastaneye girmesi gerektiğini belirterek, yarın başka bir insana da zarar gelebileceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)