Lüks otomobil fiyatına köpek: Yurt dışından talep yağıyor

Sivas’ın dünyaca ünlü Kangal köpeklerine yurt dışından talep yağarken, fiyatları ise dudak uçuklatıyor.

YAŞAM 10.10.2021, 18:36
Lüks otomobil fiyatına köpek: Yurt dışından talep yağıyor

25 kilometreye kadar görme becerileri, güçlü yapıları ve 2 kilometreye kadar koku alma özelikleri ile dünyanın en iyi koruma köpeği olarak tanınan Kangallar, fiyatı ve heybetiyle kendinden söz ettiriyor. Dosta güven düşmana korku salan Kangal köpekleri, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da alıcı buluyor. Yurt dışından 50 bin dolara (450 bin lira) kadar alıcısı olan Kangal köpekleri, yurt içinde de 350 bin liraya kadar satılabiliyor.

50 bin dolara satılıyor

Yetiştirici Ümit Taşdelen, Kangal köpeğinin Arap ülkelerinden önemli oranda talep gördüğünü dile getirerek, “Milli değerimizden biri olan Kangal köpekleri namını salmayı sürdürüyor. Son dönemlerde milli değerimiz Kangal köpeklerimiz yurt dışından oldukça talep görmektedir. Özellikle Arap ülkelerinden yoğun talep var. Yetişkin damızlık köpeklerimiz 50 bin dolara kadar ulaşabiliyor.” ifadelerini kullandı.

"Sıcak iklimlere göndermiyoruz"

Taşdelen, şöyle devam etti: 

“Ancak sıcak iklimde oldukları için Arap ülkelerine göndermeyi tercih etmiyoruz. Oraya hayvanları gönderip, günahlarına girmek istemiyoruz. Fakat milli değerimizin yurt dışından o fiyatları görmesi bizi gururlandırıyor. Tabii ki yavrularımızın da yurt dışına çıkması için birtakım izinler almak gerekiyor. İzin alabilirsek yurt dışına göndereceğiz. Tabii yine sıcak ülkelere göndermemek koşuluyla. Türkiye'de de ev ve araba fiyatlarına satılabiliyor. 350 bin lira civarına kadar ulaşabiliyoruz. Tabii bunlar bizim damızlık köpeklerimiz olduğu için vermiyoruz.”















Yorumlar (0)