Sıcaklık 33 derece: Sahiller doldu taştı

Mersin'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Kızkalesi'nde, ekim ayı da hareketli geçiyor, yerli ve yabancı turistler güneşli havada kum ve denizin tadını çıkarmaya devam ediyor.

YAŞAM 10.10.2021, 18:52 11.10.2021, 15:33
Sıcaklık 33 derece: Sahiller doldu taştı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nde, adeta yazdan kalma günler yaşanıyor.

"Ruslar hem çalışıyor hem de tatil yapıyor"

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, basın mensuplarına, yaz sezonunu tamamen dolulukla geçirdiklerini dile getirdi.

Eylül, ekim ve kasım aylarında Almanya, ABD, Hollanda, İsviçre, Çin ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin tatil için Kızkalesi'ni tercih ettiğini söyleyen Çalışkan, özellikle inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nden dolayı Rusların bölgeyi daha çok tercih etmeye çalıştığını aktardı.

Çalışkan, santralde çalışmak amacıyla gelen Rus vatandaşların, bölgeye aileleriyle gittiğini kaydederek, "Ruslar hem tatil yapıyorlar hem de çalışıyorlar. Kızkalesi'nde kum, deniz ve tarihi eserlerin daha çok olması, özellikle yabancı turistin arzuladığı dinginlik ve sakinliğin burada olmasından dolayı ilginin buraya yoğunlaşmasına şahit olmaktayız." dedi.

Çalışkan, turistlerin ilgisi ve tesis yoğunluğundan memnun olduklarını söyleyerek, "Altın sarısı kuma sahip sahilimiz, adeta yazdan kalma günler yaşıyor. Hava sıcaklığı 33 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceye kadar ulaşıyor." sözlerini sarf etti. 

"Tatilcileri buraya davet ediyorum"

Murat Kale de senelerdir özlemi çekilen doluluk oranına bu sene ulaşıldığını belirtti.

Turizm işletmecisi Mehmet Şirin Öztop, geçtiğimiz yıl COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının negatif etkilerinin tersine bu sezon yoğunluktan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Tatilcilerden Seda Halavut da Kızkalesi'nde tatil yaptığı için son derece memnun olduğunun altını çizerek, "Burada yazdan kalma günler yaşanıyor. Tatilcileri buraya çağırıyorum." diye konuştu. 













































Yorumlar (0)