Kuşadası'nda sahile vurdu: Çok önemli uyarı geldi

Aydın'a bağlı Kuşadası ilçesinde sahile vuran mor denizanaları, ekipleri harekete geçirdi. Ölü oldukları tespit edilen hayvanlar, incelenmek üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne nakledilirken, bu tarz denizanalarına asla çıplak elle dokunulmaması gerektiği belirtildi.

YAŞAM 15.04.2021, 22:27 16.04.2021, 12:03
Kuşadası'nda sahile vurdu: Çok önemli uyarı geldi

Aydın'a bağlı Kuşadası ilçesinde bulunan Kadınlar Denizi kıyısında çok sayıda ölü denizanası olduğunu gören bir yurttaş, durumu derhal yetkililere bildirdi. 

"Ender bir tür"

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan yetkililer, mor haleli denizanalarının ölü olduğunu belirledi.

Ekipler, kıyıdaki tüm denizanalarını toplayarak, incelenmesi amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne nakletti.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen açıklamada, denizanalarının bölgede ender olarak görülen 'aequorea forskalea' türüne ait olduğu kaydedildi. 

"Temasta bulunulmamalı"

Son dönemlerde iklim değişikliği ile farklı türlerin Kuşadası sahillerinde görülebildiğini dile getiren Bahattin Sürücü adlı yetkili, "Bu tarz denizanalarına asla çıplak elle temas edilmemeli, çocukları ellememeleri hususunda ebeveynleri uyarmalıdır. Çünkü alerjisi olan bireylerde tenle teması halinde can acıtabilir, cildi yakabilir. Kıyılarda bu tür denizanaları yoğun bir şekilde görüldüğü takdirde ivedilikle bilgi verilmelidir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)