Koronavirüse yakalananların evleri işaretlendi!

Bayburt'ta polis ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının bulunduğu evleri karantina altına alarak şeritle kapattı. 

YAŞAM 26.08.2020, 10:32
Koronavirüse yakalananların evleri işaretlendi!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri hız kesmeden sürüyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Bayburt'ta İl Emniyet Müdürlüğü, denetimlerini yoğunlaştırdı. 

Polis ekipleri, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı önlemlerini sıkılaştırarak, kontrollerini ciddi bir şekilde sürdürüyor. 

Bayburt'ta yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan kişilerin bulunduğu evlere polis ekipleri tarafından şerit çekildi. 

Söz konusu evler karantina altına alınırken, giriş ve çıkışlara yasak getirildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri hususunda bilgi veren polis ekipleri, çektikleri şeridin kaldırılmamasını ve evden asla dışarı adım atılmamasını isteyerek, karantina altında bulunan vatandaşların ihtiyaçlarının kendileri tarafından giderileceğini ifade etti.

Düğünler için uyarı yapıldı

Diğer yandan, düğün törenlerine yönelik denetimlerine devam eden polis ekipleri, vatandaşları tek tek maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Polis ekipleri, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı bir şekilde bulaşmasına neden olan halay gibi aktivitelerin yapılmaması gerektiğini, insanların bu konuda gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi. 

Düğün törenlerinde masalarda çok yakın bir şekilde oturulmaması ve en az 1,5 metrelik sosyal mesafeye uyulması gerektiğini aktaran polis ekipleri, kalabalık mekânlarda maskenin asla çıkarılmamasının önem arz ettiğini belirtti. 

Yorumlar (0)