Koronavirüs Düzce'deki bu köye hiç uğramadı

Türkiye’de ve dünyada artan koronavirüs vakalarının ardından yaklaşık 1 yıl geçti. Çok nadir de olsa virüs vakalarının görülmediği birkaç köyden biri Düzce Yığılca’daki Tuğrul köyü. Köy sakinleri ise virüse yakalanmamanın sırrını kurallara sıkı sıkıya uymak olarak açıklıyor.

YAŞAM 11.01.2021, 12:17 11.01.2021, 17:41
Koronavirüs Düzce'deki bu köye hiç uğramadı

Düzce Yığılca beldesine bağlı 70 evli 102 nüfuslu Tuğrul köyünde şimdiye dek hiç koronavirüs vakası çıkmadı. Köy sakinleri virüs tehlikesine karşı şehir merkezine dahi gitmiyor.

Tuğrul köyü halkı şimdiye dek hiç koronavirüs vakasının görülmediği nadir köylerden biri olarak alınan tedbirlere uymaları neticesinde virüs ile tanışmadıklarını kaydetti.

Misafirlikleri geçici süreliğine kaldıran hane sakinleri, televizyondan izlemiş oldukları tedbirlere uyarak koronavirüsten korunmayı sürdürüyor.

“Devletimizin koyduğu tüm kurallara uyuyoruz”

70 ev bulunan köy halkının tedbirlere uyum sağlayarak hayatlarına devam ettiğini kaydeden Tuğrul Köyü Azası Ali Sarıoğlu, “Pandemi köyümüze hiç gelmedi. Bulunduğumuz yer çok temiz ve havadar. İmkanımız olduğunda Yığılca merkezde bulunan doktorlara giderek ilacımızı yazdırıyoruz. Köyümüzde 70 hane verdi. TV’den izleyerek devletimizin aldığı kurallara bütünüyle uyuyoruz. Şehir merkezine inersek maskemizi takıyoruz. Köyden çıksak bile saatimiz belirli. Virüse yakalanmamak için alışverişimizi yaptıktan sonra hızlıca geri dönüyoruz. Köyde de misafirliğe gitmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)