Kömür torbasından çıktı, değerini öğrenince şaşkına döndü

Diyarbakır’a bağlı Çınar ilçesinde bir yurttaşın kış aylarında yakmak için satın aldığı kömür torbasından 8 kilogramlık göktaşı çıktı.

YAŞAM 06.09.2021, 19:07 07.09.2021, 17:15
Kömür torbasından çıktı, değerini öğrenince şaşkına döndü

Söz konusu olay, kente bağlı Çınar ilçesinde meydana geldi. Yakup Ermiş adlı bir yurttaş, iddiaya göre, Rusya’dan ithal edilen 50 kilogramlık kömür torbasından çıkan taşı, ağırlığından şüphelenip atmayarak kömürlerden ayırdı. Taşı yıkadıktan sonra kömürü aldığı firmayı arayarak torbadan taş çıktığı için şikayetçi oldu. 

Mıknatısın yapıştığını gördü

Evine misafirlik için gelen arkadaşına başından geçenleri anlatan Ermiş, arkadaşının yaptığı mıknatıs testi sonucunda, mıknatısın taşa yapıştığını gördü. Ermiş, taşın bir parçasını kırarak teste gönderdi. Araştırmaları neticesinde göktaşı olduğunu öğrenen Ermiş, bu defa şikayetini geri çekerek göktaşı için alıcı bulmaya başladı. Gramının 45 dolara (373 lira) yakın olduğunu söyleyen Ermiş, ciddi alıcılarla pazarlık yapacağını dile getirdi. 

"Ağırlığı 8 kilogram"

Ermiş, “Torbaları açarken bu taşın diğerlerinden farklı olduğunu anladım. Arkadaşım inceledi, kömür olmadığını belirtti. Kendi çapımızda araştırma yapmaya koyulduk. Taştan aldığım numuneleri teste gönderdim. Altın ile sürttüğümüzde elektriklenme oldu, televizyona yaklaştırınca renk değiştirdi, mıknatıs yaklaştırdığımızda yapıştı. 1 milyon yıllık olduğu söyleniyor. An itibarıyla net 8 kilogram ağırlığa sahip. Gramı 45 dolar ediyormuş. Açgözlülük yapmayacağız fakat fiyatını da çok düşürmeyeceğiz." dedi.



Yorumlar (1)
sahin 3 yıl önce
iyide bu göktasi ne ise yariyor