Kiracısından habersiz daireye giren ev sahibine hapis cezası verildi

Kahramanmaraş’a bir kişi sahibi olduğu evin kiracısına haber vermeden izinsiz bir şekilde kapıyı açarak eve girdiği için hapis cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 24.03.2021, 11:58 25.03.2021, 09:15
Kiracısından habersiz daireye giren ev sahibine hapis cezası verildi

Kendisine olan kira borcunu ödemediği gerekçesiyle çilingir çağırarak eve giren ev sahibi ve akrabalarına 10 ay hapis cezası verildi.

Önce ihtarname gönderildi

Kahramanmaraş'a bağlı Onikişubat ilçesi Yamaçtepe Mahallesi'nde yaşanan hadisede ev sahibi K.T. sahibi olduğu evin kira ödemesini alamadığı sebebiyle Kahramanmaraş 7. Noterliği aracılığıyla kiracısına evi boşaltması için bir ihtarname gönderdi.

Öne sürülen iddiaya göre ise ev sahibi ihtarnamenin süresi henüz dolmadan akrabalarını da yanına alarak çağırdığı çilingir eşliğinde evin kapısını açıp habersiz bir şekilde eve girdi. İzinsiz şekilde eve giren ev sahibi daha sonra eşyaları dışarı çıkarttı.

Konut dokunulmazlığı ihlal edildi

Söz konusu hadisenin yaşanması sebebiyle kiracı A.G. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundu. Şikâyeti inceleyen savcılık, ev sahibi, yanında bulunan 2 akrabası ve çilingir hakkında konut dokunulmazlığını ihlal suçundan Kahramanmaraş 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. 

Hapis cezası verildi

Görülen duruşmalar sonucunda hükme varan hâkim, sanık sıfatındaki K.T, M.T. ve İ.T.'nin konut dokunulmazlığını ihlal suçu işledikleri gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verdi. 

Söz konusu olayda çilingir Batuhan Demir'in konuta girdiğine dair bir delil olmaması sebebiyle de beraatına karar verildi.

Yorumlar (0)