Kentte Çinli hareketliliği... Böyle götürdüler!

Kars Fiakbey Caddesi’nde görülen Çin uyruklu bir kişi, kentte hareketli dakikalar yaşanmasına yol açtı. Söz konusu kişi, hastanede gözetim altına alındı.

YAŞAM 31.03.2020, 10:02 31.03.2020, 12:07

Kars Faikbey Caddesi’nde Çin uyruklu bir kişiyi fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112’ye iletti. 

Acil Sağlık ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri, olay yerine özel kıyafetler içerisinde geldi. Vatandaşlar, söz konusu ekipler ile polis tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldı. 

Vatandaşlar arasında paniğe neden olan Çinli vatandaşa eldiven ve maske verildi. Ambulansa doğru ilerleyen Çinli, sırt çantasını yetkililere verme konusunda zorluk çıkardı. 

Sağlık ekipleri, esnaflık yapan vatandaşlardan aldığı poşete Çinlinin sırt çantasını koydu ve ambulansa bıraktı. Daha sonra da Çinli vatandaş, ambulansa alındı. 

Sağlık ekipleri tarafından gözetim altına alınan şahıs, Harakani Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıyıp taşımadığı henüz belirlenemeyen Çinli, hastanede gözetim altına alındı.

Çinli uyruklu şahsın, Erzurum’dan Kars’a geldiği ortaya çıktı. Söz konusu şahsın, Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından Erzurum'a gönderileceği belirtildi.
 

Yorumlar (0)