Kayseri’de termometre 39'u gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Basra'dan gelmekte olan sıcak hava dalgası uyarısının ardından Kayseri’de termometre ibreleri 39 dereceyi vurdu.

YAŞAM 19.07.2020, 14:01
Kayseri’de termometre 39'u gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde yapılan uyarıda Türkiye'nin bugünden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar sürecek bir sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini, Basra'dan gelen sıcak hava dalgası sebebiyle sıcaklıkların 5 ila 8 derece birden yükseleceği belirtilmişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu uyarısının ardından ülke genelinde termometreler adeta coştu.

Termometrelerin 39'u gösterdiği Kayseri’de vatandaşların sokakta başlarına peçete, mendil ve poşet koyarak, şemsiye ile gezerek sıcaktan korunmaya çalıştıkları görüldü.

Sıcakların etkili olması ile birlikte kafasını farklı metotlarla korumaya çalışan vatandaşlardan Emre Yılmaz, havaların zaten çok sıcak olduğunu ancak bugün diğer günlerden çok daha sıcak olduğunu hissettiğini belirterek, "Evden çıkarken şapkamı almayı unuttum. Ben de güneş çarpmasın diye elimdeki poşetle başımı korumaya çalışıyorum." dedi.

Kayserililere acil işleri olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulunan Emre Yılmaz, özellikle yaşlıların dışarı çıkması için uygun bir hava olmadığını, sıcaklıkların daha da yükselmesinin beklendiğini öğrendiğini kaydetti.

Yorumlar (0)