Kayıp gençler aranıyor: Suyun yönü değiştirildi

Tunceli'ye bağlı Ovacık ilçesinde 21 Nisan tarihinde otomobille düştükleri Munzur Çayı'nda kaybolan iki kişiyi arama faaliyetlerini kolaylaştırmak adına suyun yönü değiştirildi.

YAŞAM 08.05.2023, 00:47
Kayıp gençler aranıyor: Suyun yönü değiştirildi

Diyarbakır'dan Tunceli'ye gelen ve bulundukları otomobille düştükleri Munzur Çayı'nda kaybolan 21 yaşındaki Azad Demiral ve 22 yaşındaki Mehmet Can Demiral'ı arama faaliyetleri sürüyor.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülen faaliyetlere itfaiye, jandarma, emniyet, belediye, STK'lar (sivil toplum kuruluşu) ve gönüllü yurttaşlardan oluşan çok sayıda kişi iştirak ediyor.

Munzur Çayı'nın 35 kilometrelik bölümü ve Uzunçayır Baraj Gölü'nde faaliyetlerini yoğunlaştıran ekipler, row (su altı görüntüleme aygıtı) ve sondalama tekniği ile su altında kontrol sağlıyor.

Emniyet, itfaiye ve jandarma bünyesinde görev yapan dalgıçlar da baraj gölü ve çayda belirledikleri noktalara dalışlar yapıyor.



Suyun iki yönde akması sağlandı

Bölgede yaklaşık olarak 17 gündür devam eden aramaların kolaylaştırılması maksadıyla Munzur Şehiriçi Köprüsü mevkisinde çayın bir kısmının yönü değiştirildi.

İş makinelerinin desteğiyle yaklaşık olarak beş metre derinlikte hendek kazan ekipler, suyun iki yönlü ve düşük düzeyde akmasını sağlayarak kayıp iki gence ulaşmayı hedefliyor.



Olay

Baran Aslantaş idaresindeki aracın 21 Nisan 2023 tarihinde Ovacık-Tunceli kara yolu Yoncalı köyü mevkisinde Munzur Çayı'na uçmasıyla sürücünün yanı sıra otomobildeki Mehmet Can Demiral ve Azad Demiral suda kaybolmuştu. Ekipler, kayıp üç kişinin bulunması için bölgede başlattıkları faaliyetler esnasında sürücü Aslantaş'ın cesedini evvelki gün sudan çıkarmıştı.

Yorumlar (0)