Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki

Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Süleyman Soylu, "Provokasyon yapanlar, tahrik edenler ta kendileridir." ifadesini kullandı. Soylu, "Bu bir tiyatrodur." dedi.

SİYASET 08.05.2023, 01:35
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na tepki

Erzurum'da meydana gelen hadiseler İçişleri Bakanı Soylu'nun da gündemindeydi. 

Bir televizyon programında konuşan Soylu, "Miting yapılması için il seçim kurullarından izin alınması gerekiyor. Esnaf ziyareti yapılacaktı, ortada miting falan yoktu yani. Buna ilişkin suç duyurusunda bulunulacak tabii. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından izin verilmemesine karşın miting yapılıyor. Bir tiyatroyla karşı karşıyayız. Provokasyon yapanlar, tahrik edenler ta kendileri. Devlet çalışanlarına hakaret ediyorsunuz. Neyi eksik yapmışlar ki? Biz sana koruma bile vermişiz, orada senin korumaların dahi var. Bin polis de orada görevliydi." dedi.



Erzurum Valisi'nden açıklama

Olaya ilişkin konuşan Vali Okay Memiş ise "Bugün (7 Mayıs) Havuzbaşı Kent Meydanı, resmi olarak duyurulmuş bir miting bölgesi değildi. Eğer resmi alan olarak gösterilen bir miting alanı olmuş olsaydı, daha fazla sayıda güvenlik tedbiri alıp bunu temin edebilirdik. Bizim orada gerektiği kadar güvenlik önlemimiz vardı. Bini aşkın polis arkadaşımızı, kardeşimizi buraya görevlendirmiştik. Ekrem İmamoğlu konuşmasını gerçekleştirdiği esnada bariyerlerin arkasına su şişeleri fırlatılmaya başlandı. Kendileri konuşmayı yarıda bıraktı ve havalimanına döndüler ve oradan da Erzurum'dan ayrıldılar." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)