Kastamonu’da kapı fabrikasında yangın çıktı: Alevler kontrol altına alındı

Kastamonu Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Hüseyin Karakaya'ya ait kapı fabrikasında henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor. 

YAŞAM 03.08.2023, 11:51 04.08.2023, 09:57
Kastamonu’da kapı fabrikasında yangın çıktı: Alevler kontrol altına alındı

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Tosya Belediyesi’ne bağlı 10 yangın söndürme aracı, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler desteğindeki 10 ekibin yanında Kastamonu, Araç, Kargı, Ilgaz ve Taşköprü belediyelerine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İş makinelerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarına katılan ekipler, alevlerin etraftaki fabrikalara da sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi.

Olaya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Tosya Kaymakamı Suat Hatam, yangının bu sabah saat 7.20 sıralarında bir kapı fabrikasında çıktığını söyledi.

‘‘Yangın kontrol altına alındı’’

Olayda ölen veya yaralanan olmamasının sevindirici bir haber olduğunu aktaran Hatam, "Yangının çıkış nedeninin elektrik kontağı olacağını düşünüyoruz fakat tam olarak da bilmiyoruz. Şu an Allah’a şükür ölü ve yaralı yok. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Alevler, çevredeki fabrikalara sıçramadan söndürüldü. Şu an için her şey kontrol altına alınmış durumda" diye konuştu.

‘‘50 milyon lira zarar var’’

Tosya Organize Sanayi Bölge Müdürü Nihat Küçükkasap ise OSB'de yaklaşık 1800 personelin çalıştığını belirtti. Küçükkasap, "Fabrikanın malesef sağlam bir tarafı kalmadı. Fabrika binası yandı bitti. Bayağı da bir stok kerestesi mevcuttu. Tahminen 200 metreküp varsa da tamamı yok oldu. İçerde şu an ne kadar kapı vardı onu bilemiyorum. Ham madde, sunta, kontrplak ve makineler vardı. Fabrikada şu an neredeyse 50 milyon lira zarar var. Allah yardım etsin. İnşallah diğer fabrikaların yardımı ile arkadaşımızı kalkındırıp yeniden faaliyete geçireceğiz" şeklinde konuştu.  

Fabrikanın içerisindeki bir pikap da yandı.

Söndürme çalışmaları devam ediyor

Ekiplerin, kontrol altına aldığı yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.


 

Yorumlar (0)