Kartal’da karaya oturan gemiye itfaiye zor yetişti

Kartal’ın Kumcular iskelesinde karaya oturan ve fırtına sebebiyle yan yatan “Boras” isimli gemide henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede tutuşan gemiye itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

YAŞAM 20.01.2022, 11:21 21.01.2022, 08:59
Kartal’da karaya oturan gemiye itfaiye zor yetişti

İstanbul Kartal ilçesi sınırlarında yer alan kumcular eski iskelesinde Boras isimli bir gemi geçtiğimiz günlerde karaya oturmuş ve İstanbul’da etkili olan kuvvetli fırtına sebebiyle yan yatmıştı. Rıhtıma bağlı şekilde uzun süredir bekleyen gemide bu sabah saatlerinde yangın çıktı. 



Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için seferber oldu. Çevreyi kaplayan yoğun duman sebebiyle vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılırken yanan gemi drone ile havadan görüntülendi.  





İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor 

İtfaiye ekiplerinin gemiye müdahalesi sürerken İstanbul Valiliği de konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bugün 09.50 sularında Kartal Kordonboyu mahallesi Kumcular iskelesinde bağlı bulunan yarı batık vaziyetteki Türk uyruklu gemide yangın ihbarı alınmıştır. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KEGM-3 Hızlı Tahsiliye Botu, Şark Römorkörü, Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri ile itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Söndürme çalışmaları devam etmektedir.” 

Yorumlar (0)