MEB, seçmeli ders sürecini uzattı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli derslerle ilgili tercih sürecinin 7 Şubat günü saat 17.00’a kadar uzatıldığını dile getirdi. Tercihler normal şartlarda yarın sona erecekti.

EĞİTİM 20.01.2022, 11:48 21.01.2022, 08:55
MEB, seçmeli ders sürecini uzattı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ortaokul ve liselerde seçmeli ders seçim süreci uzatıldı. Normal şartlarda yarın bitmesi beklenen seçim sürecinin, olumsuz hava şartları sebebiyle öğrencilerin okula gidemediği belirtilerek süreç uzatıldı.  



Okullarda açılacak dersleri öğrenciler seçiyor 

Ortaokul ve lise öğrencilerinin okullarda açılması beklenen seçmeli dersleri kendilerinin seçtiği belirtilen duyuruda süreç, 7 Şubat günü saat 17.00’a kadar uzatıldı. Öğrencilerin seçmeli ders dilekçelerini 7 Şubat akşamına kadar okullarının ilgili birimlerine teslim etmesi bekleniyor. 



Seçmeli ders nasıl seçiliyor? 

Öğrencilerin seçmeli ders seçim süreçlerinde kendilerine belirli bir liste veriliyor. Kim hangi dersi almak istiyorsa o dersi seçerek bilgileriyle birlikte sınıf öğretmenlerine ya da okul idaresine iletiyor. Ders için belirli sayı oluştuğunda ise ders açılıyor. 

Yorumlar (0)