Kars, ilkbahara kar ile girdi!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağacak. Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ile Erzincan'da karla karışık yağmur ve kar olacak.

YAŞAM 01.03.2020, 11:20
Kars, ilkbahara kar ile girdi!

Ardahan ve Kars ilkbahara kar yağışıyla giriyor. Doğu Anadolu Bölgesindeki Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan ile Erzincan'da karla karışık yağmur ve kar beklendiği duyuruldu.

Kars'ta durum

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı, ilkbaharın ilk gününde Kars'ta etkisini devam ettirdi. Dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı şehri bembeyaz yaptı. Mart ayına karla giren Kars'ta, belediye ekipleri kaldırımlarda kar küreme çalışması yapıyor. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ekipleri de yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kar, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de etkili oldu. İki gündür devam eden kar yağışıyla kar kalınlığı ilçede 20, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 30 santimetre olarak kayıtlara geçti.

Ağaçlar, bitkiler karla kaplanırken sürücüler yollarda kontrollü şekilde ancak güçlükle ilerleyebiliyor. Vatandaşlar zaman zaman ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizliyor.

Yorumlar (0)