Kardeşi ile ilgilenmediğini ileri sürerek sınıf öğretmenini darp etti!

Kayseri’de meydana gelen olayda sınıf öğretmeninin ikinci sınıfa giden kardeşi ile yeterince ilgilenmediğini ileri süren İ.Ü. adlı şahıs okula gelerek öğretmenle tartışamaya başladı. İ.Ü. adlı şahsın öğretmeni darp ettiği görüntüler kameralara yansıdı.

YAŞAM 06.05.2022, 11:55 06.05.2022, 16:53
Kardeşi ile ilgilenmediğini ileri sürerek sınıf öğretmenini darp etti!

Kayseri’de Kocasinan ilçesinde yer alan Osman Zeki Yücesan İlkokulu’nda meydana gelen olayda İ.Ü. adındaki şahıs sınıf öğretmeninin kardeşi ile yeterince ilgilenmediğini öne sürerek okula geldi. Kardeşinin öğretmeni ile görüşen şahıs ve öğretmen arasında kısa süre sonra bir tartışma çıktı. Çıkan tartışmada İ.Ü. sınıf öğretmenine saldırdı. İ.Ü. adlı şahsın öğretmene saldırdığı anlar olay yerindeki kameralara yansırken öğretmen daha sonra saldırıyı gerçekleştiren şahıstan şikayetçi oldu. Öte yandan saldırı gerçekleşirken okul bahçesinde yer alan öğrencilerin panik anı ise yine kameralara yansıdı.

Sendikalar okul önüne gelerek yaşanan olayı kınadı

Eğitim Gücü-Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şubesi üyeleri olayın meydana geldiği okul önünde toplanarak yapılan saldırıyı kınadı. Eğitim Gücü Sen Kayseri Şube Başkanı Yasemin Çandır şu açıklamalarda bulundu:

Okullar insanların en yoğun şekilde yer aldığı yerlerden biri. Bu nedenle okullarda farklı insan ilişkileri bir arada olabilmekte. Okullardaki şiddet öğretmenlerin öğrencilerle, öğrencilerin okul yönetimi ile kurduğu iletişime zarar vermekte ve velilerle olan diyalogları sekteye uğratarak moral, motivasyon ve heyecan kaybı yaşanmasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra okuldaki güven ortamına zarar vermekte olup bu durum sosyal ve aile ilişkilerine de olumsuz olarak yansıyarak buradaki psikolojik gerilimler tüm hayatlarına yayılmaktadır. Şiddetin olumsuz etkileri sadece okul ortamında değil her ortamda bu tarz olumsuz etkileri bulunmaktadır.

“Eğitimcilerin hedef alındığı bir toplumun geleceği karanlıktır”

Bunun yanı sıra can kaybı ile sonuçlanan şiddet olaylarında ise mesleki olarak büyük bir travma yaşanmaktadır. Eğitimcilerin hedef alındığı bir toplumun geleceği karanlıktır. Oldukça ciddi bir sorun olan şiddetin önüne geçmek amacıyla başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tıpkı sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet eylemlerinde olduğu gibi eğitimcilere yapılan şiddet olaylarının da katalog suçlar kapsamına alınması gerekiyor. Şiddetin en büyük nedeni nefrettir. Eğitimde nefret ve şiddete yer yoktur.

23 Nisan provalarında okula gelmişti

Osman Zeki Yücesan İlkokulu'nda 23 Nisan’da gerçekleştirilecek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı provalarının yapıldığı 22 Nisan gününde meydana gelen olayda ikinci sınıfa giden bir öğrencinin ağabeyi olan 17 yaşındaki İ.Ü. sınıf öğretmeninin kardeşi ile yeterince ilgilenmediğini ileri sürerek okula gelmişti. Daha sonra öğretmen ile tartışmaya başlayan İ.Ü. sınıf öğretmenini darp etti. Olayın güvenlik güçlerine haber verilmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen ekipler İ.Ü.’yü gözaltına aldı. Karakola götürülen şahıs hakkında adli işlem de başlatıldı.

Yorumlar (0)