Karaman'da bir yolcu yüzünden tüm otobüs karantinaya alındı

Karaman'da COVID-19 testinin pozitif olduğu öğrenilen yolcunun bulunduğu otobüsteki 47 kişi, öğrenci yurduna götürülerek karantinaya alındı.

YAŞAM 15.04.2021, 18:15 16.04.2021, 12:02
Karaman'da bir yolcu yüzünden tüm otobüs karantinaya alındı

Adı açıklanmayan erkek bir yolcu, COVID-19 testi pozitif olmasına karşın Adana’ya gitmek için Muğla’ya bağlı Bodrum ilçesinden Kahramanmaraş’a giden yolcu otobüsüne bilet aldı. Araç, Karaman girişindeki polis uygulama noktasında emniyet güçleri tarafından kontrol edilmek maksadıyla durduruldu. Otobüste yolculuk edenlerin HES kodu ve kimlik sorgulamasını gerçekleştiren ekipler, aracın arka kısmında oturan ve Bodrum’dan Adana’ya gittiği belirtilen erkek yolcunun testinin pozitif olduğunu belirledi. Bunun üzerine aracın hareket etmesine izin verilmedi. İhbar üzere çağrılan filyasyon ve polis ekibinin gelmesi ile yolcularla birlikte otobüs Hamidiye Mahallesi'nde bulunan öğrenci yurduna götürüldü. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu otobüsteki 44 yolcu ile birlikte 2 şoför ve bir muavin de yurda yerleştirilerek karantina altına alındı. 

"Haberimiz yoktu"

Bodrum’dan Kahramanmaraş istikametine doğru seyrettiklerini dile getiren otobüsün ikinci kaptanı Recep B., "Aracımızda 44 yolcu bulunuyordu. Polis uygulama noktasında aracımız durduruldu ve HES sorgulaması yapıldı. Arka bölümde oturan erkek bir yolcunun pozitif olduğu anlaşıldı. Tabii bizim bu durumdan haberimiz yoktu.” şeklinde konuştu.















Yorumlar (0)