Kahraman Mehmetçik, Suriye halkının yanında olmaya devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Barış Pınarı Harekât bölgesinde ondan fazla meskûn köyde, istikrarsızlıktan en çok zarar gören kadın, çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere, her çeşit insani yardım ve günlük yaşamı destekleme faaliyetleri gerçekleştirdiğini açıkladı.  

YAŞAM 01.09.2021, 12:36
Kahraman Mehmetçik, Suriye halkının yanında olmaya devam ediyor

MSB'den gelen açıklamada, "Mazisi şeref ve şan dolu Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, her zaman ve her yerde insani yardımlarıyla küresel ve bölgesel istikrar ve barışa katkı sağlamaya, yüreğinin sağlamlığı ve temizliği ile bütün dünyaya örnek olmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

İnsani yardım ve günlük yaşamı destekleme faaliyeti

Mazlumları ve masumları gözeterek Suriye halkına destek olmaya devam eden Mehmetçik, son olarak Barış Pınarı Harekât bölgesinde, birçok meskûn mahal ve köyde, istikrarsızlıktan en çok zarar gören kadın, çocuk ve yaşlılar başta olmak üzere, her çeşit insani yardım ve günlük yaşamı destekleme faaliyetlerinde bulundu.

Çocuklar da unutulmadı

Bu yardım faaliyetleri çerçevesinde; ihtiyaç sahiplerine yiyecek ve gıda yardımı ile sağlık taraması uygulanırken, engelli bir vatandaşa ise tekerlekli sandalye verildiği ifade edildi. Çocukları da göz ardı etmeyen Mehmetçiğin, çocuklara çizgi film izlettirerek yüzlerinde bir tebessüm oluşmasına yardımcı olduğu kaydedildi.

Öte yandan bölgede su problemi çeken bölgelere tanker ile içme suyu sağlandığı ifade edildi. 

Bugüne kadar olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da bölgeye, Türkiye’nin yardım elini uzatarak mazlum ve masumlara umut olmaya ve söz konusu bölgede yaşamın normalleşmesine fayda sağlamaya devam edeceği açıklandı.

Yorumlar (0)