Kadın doçent, online derste öldü!

Covid-19 hastası olmasına rağmen online dersleri bırakmayan Arjantinli doçent, ders verdiği sırada öğrencilerinin gözleri önünde yaşamını yitirdi.

YAŞAM 06.09.2020, 16:02
Kadın doçent, online derste öldü!

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bulunan ve özel bir üniversite olan Universidad Argentina de la Empresa'da siyaset ve uluslararası ilişkiler dersi hocası Doçent Paola De Simone, Covid-19 test sonucu pozitif çıkmasına ve solunum güçlüğü çekmeye başlamasına rağmen öğrencilerine online olarak eğitim vermeye devam etti.

Online ders anlatırken şiddetli solunum problemleri yaşamaya başladığını gören öğrencileri, Doçent Paola De Simone'a "Bayan Simone. İyi misiniz? Güçlükle nefes aldığınızı hissediyoruz!" dedi. Doçent Paola De Simone ise öğrencilerine, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ettiğini söylediği sırada canlı görüşme esnasında bayğınlık geçirdi. Öğrenciler Arjantli Doçent Paola De Simone'dan ev adresini vermesini istediler ve ambulans çağıracaklarını söylediler. Ancak son sözü "yapamam" olan Paola De Simone, kısa zaman sonra öğrencilerinin gözleri önünde yaşamını yitirdi.

Dersin yer aldığı video sosyal medyada ortaya çıkarken olay Arjantin basınında geniş yer buldu. Gelen eleştiriler üzerine görüntüler sosyal medya platformlarından kaldırıldı.

Haziran ayında sosyal medya paylaşımında bulunan Doçent Doktor Paola De Simone, bir aydan uzun süredir yeni tip koronavirüsle yaşadığını, semptomları bir türlü atlatamadığını, kocasının ise kendisi ile ilgilenmekten çok yorulduğunu belirtmişti.

Doçent Doktor Paola De Simone, yaşadıklarını "çok karmaşık bir durum" olarak özetlemişti.

Yorumlar (0)