Mescid-i Aksa'yı basıp cihaz yerleştirdiler!

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, elektronik cihaz yerleştirdi. Polis korumasında 54 fanatik Yahudi ise El-Meğaribe Kapısı'ndan içeri girerek Harem-i Şerif'i bastı.

DÜNYA 06.09.2020, 16:36
Mescid-i Aksa'yı basıp cihaz yerleştirdiler!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile normalleşme konusunda anlaşan ve diğer Arap ülkeleriyle de görüşmeler yapan İsrail, adeta Aap ülkeleriyle normalleşmenin işgalci faaliyetlerine yönelik yansımasını test ediyor.

Filistin'e, Gazze'ye, Mescid-i Aksa'ya her vuruşunda ses kontrolü yapan İsrail, Arap ülkelerinden ses çıkmayınca Filistinliler üzerindeki zulüm ve şiddetin oranını artırıyor.

BAE ile normalleşme konusunda anlaşmaya varıldığı haberlerinden sonra neredeyse her gün Gazze'yi vuran İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek bir duvarına elektronik bir cihaz ile hoparlör yerleştirdi.

İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre "Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar", Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı "Kudüs İslami Vakıflar İdaresi"nin himayesine girmiş olmasına rağmen İsrail, sıkça Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarda bulunuyor.

Son olarak Perşembe günü Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı tarafındaki minarenin açılmasını isteyen fakat Vakıflar İdaresi'ne bağlı Aksa muhafızları kapıyı açmayı reddedince bugün zorla girmek isteyen İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kuzey duvarına merdivenle çıkarak elektronik cihaz ve hoparlör yerleştirdi.

Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı

Bugün gergin bir havaya sahip olan Mescid-i Aksa'da ayrıca 54 fanatik Yahudi, İsrail polislerinin korumasında Fas (El-Meğaribe) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın yaptı.

Yorumlar (0)