“Kademeli normalleşme” ile ilgili söyledikleri ile hayrete düşürdü 

Tam kapanma döneminde 17 gün boyunca çoğunlukla boş kalan sokaklar, “kademeli normalleşme” ile birlikte hızla doldu. Hemen hemen tüm şehirlerde insan seli yaşandı. 20 gün önce Covid-19 salgınını atlattığını söyleyen bir vatandaş ise söyledikleriyle herkesi hayrete düşürdü. 

YAŞAM 17.05.2021, 16:06 18.05.2021, 14:15
“Kademeli normalleşme” ile ilgili söyledikleri ile hayrete düşürdü 

“Tam kapanma” döneminde sokaklar çoğunlukla bomboştu. Buna karşın, bu sabah 05.00’da “kademeli normalleşmeye” geçilmesi ile birlikte insan seli yine sokaklarda akmaya başladı. Pek çok mağaza ve AVM’nin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Yalnızca 20 gün önce virüsü atlattığını belirten bir vatandaş ise söyledikleri ile insanları hayrete düşürdü.



“İnsanlar ölmeyi hak ediyor”

Virüsü atlatalı henüz bir ay bile olmayan Tuncay Kaçar isimli Sakaryalı vatandaş, kademeli normalleşme döneminde ihtiyaçlarını gidermek amacıyla dışarı çıktığını fakat gözünün korktuğunu şu cümlelerle anlatıyor: “Salgın ve kalabalık hakkında konuşmak istedim çünkü gerçekten gözüm korktu. Sokağı görüyorsunuz. Bu sokağa girmek istedim ama giremedim. 20 gün önce bu hastalığı atlattım ve anca kendime geldim. Fakat insanlar, hastalığın var olduğuna inanmak istemiyorlar. Devletin koyduğu kurallara da uymuyorlar. Devletle mücadele ediyorlar. Bu insanlar ölmeyi hak ediyor. Başıboş insanlar burada. Gidin evinize dinlenin ne işiniz var burada?”



“Adım atacak yer yok”

“Para çekmek için dışarı çıktım çünkü ihtiyacım vardı. Kendime bir tane de ayakkabı almak istedim ama gördüğünüz gibi adım atmalık yer yok. Caddenin başında korktum ve alışverişi yapmadan geri döndüm. Eve gidip kendimi kapatacağım. Bu kapatma olayı, sağlığımız için doğru olan. Biraz duyarlı olsak, dikkatli olsak hem kendimizi hem de birbirimizi koruyabiliriz. Fakat bu şekilde giderse birbirimizi nasıl koruyacağız?” 

Yorumlar (0)