İşte 17 Ağustos depreminin denizdeki kalıntıları!

17 Ağustos depreminin izleri, su altındaki varlığını sürdürüyor. 

YAŞAM 15.08.2020, 10:33
İşte 17 Ağustos depreminin denizdeki kalıntıları!

17 Ağustos 1999 depremi hala hafızalarda...

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi, o gün bir yıkım ile karşı karşıya geldi. Şehir yıllar içerisinde kendine gelse de su altında hala felaketin izleri var.

Gölcük Değirmendere sahilinde sular altına gömülen bir vapur iskelesi, otelin yıkıntıları ve ağaçlar, dalgıçlar tarafından görüntülendi. 

17 Ağustos 1999 depremi sırasında deniz, Değirmendere sahilinde bulunan 4 dönümlük bir bölgeyi resmen yuttu.

Cihan Arslan isimli dalış eğitmeni, 17 Ağustos 1999 depremi kalıntılarının denizde açık bir biçimde görülebildiğini kaydederek, depremin üzerinden 21 sene geçtiğini ve karada söz konusu depreme ait izlerin yok olduğunu ifade etti.

Suda ise enkazın açıkça görülebildiğine dikkat çeken Cihan Arslan, suyun altında büyük çınar ağaçlarının ve iki binanın bulunduğunu söyledi.

Cihan Arslan, söz konusu binaların içerisinde artık balıkların yer aldığını kaydederek, böyle bir kara parçasının su altında bulunmasını hem şans hem de şanssızlık olarak nitelendirdi.

Söz konusu enkazı senelerce koruyabildiklerini aktaran Cihan Arslan, gelenlere 17 Ağustos 1999 depreminin kalıntılarını gösterebildiklerini anlattı. 

Cihan Arslan, enkazın bulunduğu yere hem Türkiye'den hem de yurt dışından birçok dalgıcın geldiğini belirterek, kendisinin de depremi yaşayanlardan birisi olduğunu ve suyun altına daldığı zaman o geceyi hatırladığını ifade etti.

İlk dalış yaptığı zamanı hala unutamadığını aktaran Cihan Arslan, enkazı gördüğü zaman suyun altında ağladığını belirtti.

Cihan Arslan, 17 Ağustos 1999 depremini yaşamayan öğrencilere, söz konusu enkazın nasıl meydana geldiğini konusunda tecrübelerini anlattıklarını ekledi. 

Yorumlar (0)