İstanbul’da bonzai operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Uyuşturucu madde kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik önemli bir operasyona daha imza atan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından Türkiye’ye getirilen 10 kilogramlık sentetik ‘kannabinoid bonzai’ ham maddesi ele geçirdi. Operasyon kapsamında 2 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

YAŞAM 29.08.2022, 10:16 29.08.2022, 16:55
İstanbul’da bonzai operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Edinilen bilgilere göre, Doğu Asya ülkelerinden baharat adı altında kargo ile Türkiye’ye getirtilen 10 kilogramlık sentetik kannabinoid bonzai ham maddesi, toplam 1 ton ağırlığında bonzai üretmek için kullanılacaktı. Gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların bu ürünü baharat adı altında yurt içine getirttiğini tespit etti. 

1 ton ağırlığında bonzai üreteceklerdi

Kimlikleri belirlenerek fiziki takibe alınan şüpheli şahısların hareketleri saniye saniye izlendi. Yapılan incelemelerde zanlıların Avcılar’da ikamet ettiği anlaşıldı. Son hazırlıklarını tamamlayan jandarma ekipleri, adrese operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen baskın sonucu, baharat paketlerinin içine 10’ar ve 20’şer gram şeklinde paylaştırılmış toplam 10 kilogramlık AB-Fubinaca ve AB-Pinaca isimli sentetik kannabinoid bonzai ham maddesi ele geçirildi. 10 kilogramlık ham madde ile zanlıların 1 ton ağırlığında bonzai üretmeyi amaçladığı belirlendi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildiler

Operayon kapsamında yakalanan şüpheliler M.M. ve M.G., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan zanlılar, ardından adliyeye sevk edildi. M.M. ve M.G., mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen diğer şüphelilere yönelik soruşturmalar da tüm hızıyla devam ediyor. 

Yorumlar (0)