İstanbul'un göbeğinde dehşet anları

Şişli’de İran uyruklu şahıs, sokak ortasında arkadaşıyla yürürken silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Dehşet anları kameralara yansırken, gözünün önündeki saldırıya şahit olan genç kız şok geçirdi.

YAŞAM 16.11.2019, 13:51
İstanbul'un göbeğinde dehşet anları

İstanbul Şişli'de Esentepe Mahallesi Ecza Sokak üzerinde önceki gün 21.45 sıralarında meydana gelen cinayet olayında İran uyruklu 32 yaşındaki Mesut M., arkadaşı Nuri Ö. ile birlikte yürümeye başladı. İkili yokuş aşağıya yürüdüğü esnada arkadan sessizce yaklaşan kimliği belirsiz ve şapkalı bir saldırgan silah ile ateş açmaya başladı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı işlek bir sokakta ikiliye 11 el ateş eden saldırgan hızla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Silahlı saldırı sonucu Mesut M. mermilerin vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesi sonucu ağır yaralanırken, arkadaşı Nuri Ö. ise hafif şekilde yaralandı. Çevredeki vatandaşların saldırıyı 155'e ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları, olay yerinde yaptıkları ilk müdahaleden sonra ambulansla çevredeki hastanelere kaldırarak tedavi altına aldı. Ancak ağır yaralı Mesut M., yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Genç kız dehşet anlarına tanık oldu

Dehşet anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, ikili sokak ortasında yürüdüğü esnada şapkalı şahıs arkadan sessizce yaklaşıyor. Şahıs ardından tabancasını çekerek iki arkadaşa kurşun yağdırıyor. Vatandaşlar etrafa kaçışırken, ikiliden Mesut M. yaralanarak yere düşüyor. Arkadaşı taksi durağının arkasına, saldırıya şahit olan genç kız ise şoke olup kaçıyor. Şapkalı v esilahlı saldırgan da hızla kaçarak kayıplara karışıyor.

Polis saldırganın peşinde

Polis ekipleri ise olayın yaşandığı yere güvenlik şeridi çekerek delillerin toplanması için önlem aldı. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan çalışmada kovanları numaralandıran ekipler, olay yerinde 11 adet kovan tespit etti. İncelemelerin ardından kovanları delil torbasına koyan olay yeri inceleme polisleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini de inceleme altına aldı. Polis yabancı uyruklu olduğu tespit edilen saldırganı yakalamak için çalışma yapıyor.

Yorumlar (0)