TürkAkım Projesi Aralık'ta tamamlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TürkAkım Projesi'ni yıl sonuna kadar bitireceklerini açıkladı.

EKONOMİ 16.11.2019, 13:52
TürkAkım Projesi Aralık'ta tamamlanacak

Bakan Dönmez, Vize ilçesindeki Rus doğal gazını Avrupa'ya nakledecek TürkAkım Projesi'nin şantiye sahasında teknik ekiple toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Dönmez, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye ve Avrupa açısından enerji güvenliğine büyük katkı sağlayacağını öngördüklerini söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir aksilik olmaması durumunda projenin yıl sonuna kadar bitirileceğini, TürkAkım projesinin Karadeniz boyunca iki hattan oluştuğunu ve hatların ikisinin de Kıyıköy'de karaya çıktığını belirtti.

Bakan Dönmez, bu projede Türkiye toprakları içinde kalan ikinci hatta, BOTAŞ ve GAZPROM'un bir iş birliği olduğunun söz konusu olduğunu da açıkladı.

10 Ekim 2016 tarihinde Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma ile bu projeye başlandığını aktaran Dönmez, ilk etapta projenin teknik ve ekonomik fizibilitelerinin hazırlandığını aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e, Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengellioğlu ile kurum müdürleri eşlik etti.

Yorumlar (0)