İskenderun Limanı alev alev: İşte yangından görüntüler

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler nedeniyle İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerler iki gündür yanıyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangından çıkan dumanlar, İskenderun ilçesinin çeşitli noktalarından görülebiliyor. İşte yangından görüntüler...

YAŞAM 08.02.2023, 11:40 08.02.2023, 17:12 Hakan Öksüz
İskenderun Limanı alev alev: İşte yangından görüntüler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler, felakete yol açtı. Bölgedeki 10 ili etkileyen depremlerde binlerce kişi öldü. Büyüklüğü 7,7 ve 7,6 olan depremler nedeniyle İskenderun Limanı'ndaki konteynerler devrildi. Devrilen konteynerlerde çıkan yangın büyüdü.

Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bir türlü kontrol altına alınamayan alevler büyüdü, dumanlar ilçenin birçok noktasından görülebilir hale geldi. Konteynerlerde çıkan yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çeşitli illerden gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ediyor. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü helikopterlerinin de müdahale çalışmalarına katıldığı yangında çok sayıda arazöz de kullanılıyor.

Yangın 6 Şubat'ta başladı

6 Şubat'ta başlayan ve iki gündür devam eden yangında dün yapılan çalışmalara Hava Kuvvetlerinin uçağı ile Kara Kuvvetlerinin helikopterleri de katılmıştı. Uçaklardan yangın söndürme topunun atıldığı kaydedilmişti.

Yorumlar (0)