DSÖ’den Türkiye depremi için "3. seviye acil durum"

Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler ile ilgili DSÖ, "3. seviye acil durum" ilan etti.

GÜNDEM 08.02.2023, 11:47 09.02.2023, 18:10
DSÖ’den Türkiye depremi için "3. seviye acil durum"

Türkiye’nin büyük bir kısmında etkili olan deprem ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. "3. seviye acil durum" ilan eden DSÖ, bu durumun seferberlik anlamını taşıdığına dikkat çekti.

“Ekipleri takdirle karşılıyorum”

Dün düzenlenen DSÖ yönetim kurulunda Suriye ve Türkiye ile ilgili depremin değerlendirildiğini ifade eden DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, söz konusu ülkeler için 3. seviye acil durum ilan edildiğini açıkladı.

DSÖ Avrupa ekiplerinin İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te çalışma sağladığını dile getiren Kluge, şu ifadelerde bulundu: "Kendi yaşamları tehlike altındayken müdahalede bulunan Gaziantep'teki saha merkezimizde DSÖ çalışanları da içerisinde olacak şekilde ekipleri takdirle karşılıyorum. Yaşamları kurtarmak adına dikkate değer bir çalışma sağlayan Türk yetkililerini buradan takdir ediyorum. Oldukça iyi bir dayanışma sağlayan Üye Devletlere teşekkürlerimi iletiyorum. Uluslararası toplumu yaptığı destekleri artırmaya, DSÖ ile Türkiye Hükümetini tam koordinasyon oluşturmaya davet ediyorum."

3. seviye acil durum nedir?

DSÖ tarafından ilan edilen 3. seviye acil durum, verilen en yüksek acil durum şeklinde biliniyor. Bu düzey DSÖ’nün kurum genelinde toplanan miktarların seferber edilmesi manasını taşıyor.

Yorumlar (0)