İlkokulda skandal: Veliler okulun önünde toplandı

Samsun'da 9 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen sınıf öğretmeni Y.Ö. tutuklandı. Söz konusu şahıs idari soruşturma çerçevesinde açığa alınırken, okulun önünde bir araya gelen veliler olaya sert bir şekilde tepki gösterdi.

YAŞAM 15.12.2021, 19:03 16.12.2021, 14:49
İlkokulda skandal: Veliler okulun önünde toplandı

Samsun'da çalıştığı okulda öğrencilerini taciz ettiği ileri sürülen öğretmen tutuklandı.

İlkadım ilçesindeki bulunan Kazım Orbay İlkokulu'na geçtiğimiz sene atanan sınıf öğretmeni Y.Ö., öğrencilerini taciz ettiği iddiasıyla dün akşam gözaltına alınmıştı.

Polis merkezindeki sorgulanması sona eren Y.Ö., bugün adliyeye sevk edildi. Burada ifadesi alınan Y.Ö. tutuklanarak hapishaneye gönderildi.

Velilerden sert tepki

Olayın akabinde veliler, eğitim kurumunun önünde bir araya geldi. Sert bir dille tepki gösteren velileri, emniyet güçleri sakinleştirmeye çalıştı.

Y.Ö.'nün ders verdiği 3'üncü sınıf öğrencisinin velisi, "Birtakım şeyleri velilerle konuştuk, evladımızdan da duyduk. Mahrem bölgelerinin elle taciz edildiğine yönelik suçlamalar söz konusu." dedi.

"Tayt giyip gel"

Velilerin durumu çocuklarından öğrendiklerini kaydeden bir diğer veli, ''Kız öğrencilerden biri ağlamış, derse girmemek istemiş. Arkadaşları sormuş, o da öğretmenin yaptıklarını anlatmış. Karnını ovmuş ve öpeceğini söylemiş. 'Okul elbisesi giyme, tayt giyip gel.' demiş. Bunu birkaç çocuğa yapmış." şeklinde konuştu. 

"Okula gitmek istemiyorlar"

Başka bir veli ise ''Pedagoglar eşliğinde çocukların ifadeleri alınmış. Sene başından bu yana bu durum yaşanıyormuş. Çocuklar okula gitmek istemiyor." dedi. 

Valilikten açıklama

Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "Söz konusu öğretmen ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmış ve açığa alınmış olup, tüm süreç valiliğimizce yakından takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.







Yorumlar (0)