İhtiyaç sahiplerine topladığı yardım kolisinden çıkanları görünce şoke oldu

Adana’da ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için yardım toplayan bir grup, açmış oldukları kolilerde gördükleri kırık bardak, çöp, giysi, plaket ve bıçak karşısında şoke oldu.

YAŞAM 26.10.2021, 12:07 27.10.2021, 09:26
İhtiyaç sahiplerine topladığı yardım kolisinden çıkanları görünce şoke oldu

Adana’da Ogün Sever Okur, ihtiyaç sahipleri için yardım toplama kararı aldı. Sosyal medya hesapları üzerinden ihtiyaç sahipleri için kıyafet, çocuklar için ise oyuncak yardımı başlattığını ifade eden Okur’a birçok kişi ulaştı.

Koliden çıkan eşyaları görünce şoke oldu

Vatandaşların evlerine gidip kolileri alan Okur, ardından kolilerin dağıtımının kolay olması için gruplandırmaya başladı. Çocuklara kıyafet ve oyuncak kutusu sanıp paketi açan Okur, kolinin içindeki yırtık kıyafet, kırık bardak, teki olmayan ayakkabı ve bıçak gibi ürünleri görünce şoke oldu.

Okur, tek isteğinin ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olduğunu söyleyerek, “İnsanlardan kullanmadıkları kıyafetleri alarak ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırmak hususunda köprü görevi görmek istiyorum. Ancak karşılaşmış olduğum manzaralar gerçekten kötü. Çocukların kıyafetlerinin, oyuncaklarının içinden plaket, bıçak, yırtık kıyafet çıktı. Bunun anlamını çözemiyorum.” dedi.

“Kim gönderiyorsa bunları elini vicdanına koysun”

Okur, insanlardan empati beklediğini söyleyerek, “Ne yazık ki bunları insanlara veremeyiz. Hem zaman kaybı hem de büyük bir tehlike barındırıyor. Bizler iyi niyetle kıyafetleri koliden çıkartıyoruz fakat bizde yaralanabiliriz burada. Kırık bir bardağın gönderilmesinin bir anlamı yok. Sağlıklı bir insanın yapabileceği bir şey değil bu. Evlerindeki çöpleri bizlere taşıtıyorlar gibi düşünüyorum. Onları yollayan kişilerin empati yapmasını temenni ediyorum. Ufacık bir düşünce bile yeterli olacaktır. Bunları her kim yolluyorsa lütfen elini vicdanına koysun.” dedi.

Yorumlar (0)