Hint keneviri yetiştirmek için elbise dolabına ve odalara özel düzenek kurmuşlar

İzmir'de Hint keneviri yetiştirmek maksadıyla kıyafet dolaplarına ve evlerin odalarına özel düzenek hazırladıkları tespit edilen 10 zanlı gözaltına alındı.

YAŞAM 25.01.2021, 17:55 26.01.2021, 10:08
Hint keneviri yetiştirmek için elbise dolabına ve odalara özel düzenek kurmuşlar

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubesi'ne bağlı ekipler; Foça, Aliağa, Çeşme, Güzelbahçe ve Urla ilçelerinde uyuşturucu madde üretim ve ticareti gerçekleştiren şüphelilere yönelik operasyon başlattı.

Daha önce belirlenen 6 adrese düzenlen operasyonda; 96 kök Hint keneviri, bir pompalı tüfek, bir ruhsatsız tabanca, 6,5 kilogram esrar ve kenevir yetiştirmek maksadıyla kullanılan malzemeler güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

Söz konusu operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucu yetiştirmek için özel sistem

Şüpheli şahısların evlerin odalarına ısıtma ve havalandırma sistemi kurdukları, buhar makineleri ve ısı ölçerler ile Hint keneviri yetiştirebilmek için uygun ortam koşullarını sağladıkları tespit edildi.

Narkotik ekipleri, Hint keneviri üretilen bodrumda; mor ışık sistemi, vantilatör ve elektrikli soba buldu.

Çocuk odası görünümünde olan odada da ısı yalıtan bez kıyafet dolabına düzenek hazırlayan kişilerin; havalandırma sistemleri, klima ve ısıtıcı taktıkları ve mor ışık sayesinde Hint keneviri yetiştirdikleri ortaya çıktı.

Yorumlar (0)