Hakkâri’de görsel şölen: Kuzular annelerine kavuştu

Hakkâri’de, yaylaya çıkarılmayı bekleyen toplam 2 bin koyunun yavrularıyla bir araya geldiği anlar, eşsiz görüntüler oluşturdu. 

YAŞAM 25.05.2022, 15:24 26.05.2022, 12:13
Hakkâri’de görsel şölen: Kuzular annelerine kavuştu

Yüksekova’ya bağlı Çukarca köyünde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan bölge halkı, yaylaya çıkarılmak üzere hazırlanan koyunlarını köye getirerek, yavrularıyla buluşturdu. Koyunların kuzularla buluştuğu dakikalar, bölgedeki vatandaşların içini ısıttı. Kısa sürede annelerini bulan kuzular, toplu şekilde yayla yolculuğuna başlayacak. 

“Toplu halde yaylaya çıkacaklar”

Çukurca köyü sakinlerinden Feysel Örtaş, koyunların yavrularıyla buluşmasından önce yaptığı açıklamada, 4 bine yakın küçükbaş hayvanın yaylaya çıkacağını belirterek, “Bugün koyun kırpma işlemlerimizi tamamlıyoruz. Ardından sütler sağılacak. Sonrasında da koyunlarımızı yavruları ile buluşturacağız. Toplu halde yaylaya çıkacaklar. Biz çiftçilik de yapıyoruz, hayvancılık da yapıyoruz. Hayvanlarımız sayesinde peynirimizi sütümüzü üretiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Binlerce hayvanın annelerine buluşma anları hepimiz için çok güzel görüntüler oluşturuyor”

Feride Örtaş ise yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar yaklaşık 2 bin koyunumuzu sağdık. Süt sağım işlemlerine devam ediyoruz. Koyunlarımızı kırkıyoruz, ardından süt sağımını yapıyoruz. Yavrularıyla buluştuktan sonra tüm küçükbaş hayvanlarımızı yaylaya çıkaracağız. Binlerce hayvanın annelerine buluşma anları hepimiz için çok güzel görüntüler oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

“Kış mevsimi sonrası genellikle küçükbaş hayvanlarımızı yaylaya götürürüz”

Hakkâri’de hayvancılığı arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Hakkâri Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, “Hayvanlarımız yaylaya çıkıyor. Orada yaklaşık 3 ay boyunca kalacaklar. Bizim köyümüzün bir özelliği vardır, asla dışarıdan süt ürünü almayız, et ürünü de almayız. Biz bize yetiyoruz. Kış mevsimi sonrası genellikle küçükbaş hayvanlarımızı yaylaya götürürüz. Toplamda 4 bine yakın küçükbaş hayvanımız var. Toplu halde yayla yolculuğuna çıkacaklar. İnşallah bundan sonra da hem Çukurca’da hem Hakkâri’de hayvancılığı daha da geliştirip geniş kitlelere yayabiliriz” dedi. 

Yorumlar (0)