Gururlandıran hareket!

Bursa-Ankara yolunda arabasıyla seyir hâlinde olan bir vatandaş, yola Türk bayrağının düştüğünü görünce durdu. Duyarlı sürücü, bayrağı yerden aldıktan sonra öperek başına koydu ve aracına binerek yoluna devam etti.

YAŞAM 02.02.2020, 10:35
Gururlandıran hareket!

Bursa’dan İnegöl’e doğru seyir hâlinda olan Engin Medik isimli vatandaş, yolda kırmızı bir cisim fark etti. Engin Medik isimli sürücü, arabanın dikiz aynasından baktığında kırmızı cismin Türk bayrağı olduğunu anlayınca geri dönerek yere düşen bayrağı aldı ve öpüp alnına koyduktan sonra bayrağı da yanına alarak yoluna devam etti.

Bir devlet dairesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen Engin Medik'e ulaşan gazeteciler, yaşananları sordu.

Engin Medik o anları şu şekilde anlattı:

"Ben arabamla gelirken kırmızı bir cisim fark ettim, ama bayrak olduğunu anlamadım. Dikiz aynamdan baktığımda Türk bayrağı olduğunu gördüm. Hemen arabamla geri döndüm, yerde olan bayrağımızı aldım. Başımızın üstüne taşımamız gereken bayrağımızın yerde olmaması lazım. Bayrağımızda şehitlerimizin kanı var, gelip aldım, öptüm ve alnıma koydum. Kalbimin en güzel yerine yerleştirdim. Son günlerde bayrağımıza karşı yapılan çirkin saldırılar aklıma geldi. O kadar insan geçiyor ama kimsenin fark etmemesi ya da fark edip de müdahale etmemesi beni hakikaten üzdü. Bu bayrak göklerde dalgalanmalı, yerde sürünmemeli. Onun yeri yer değil, gökler. Avrupa Parlamentosunda kendini bilmez biri çıkıp şehitlerimin kanıyla sulanmış bayrağımızı yırtıyor. Sen kimsin, nasıl bayrağımı yırtarsın? Türkiye'ye meydan okumak o kadar kolay mı? Bu bayrak benim canımdır, kanımdır namusumdur."

Yorumlar (0)