Görünce şaşıracağınız en garip hayvanlar!

Dünyada milyonlarca benzersiz tür var ve her yıl bilim insanları, daha önce varlıkları bilinmeyen yüzlerce hayvanla karşılaşıyorlar.

YAŞAM 04.11.2019, 18:30 08.11.2019, 10:48
Görünce şaşıracağınız en garip hayvanlar!

Çeşitlilik, sadece dünyayı yaşamak için zengin ve canlı bir yer yapar. Sizi bu gezegendeki en eşsiz ve belki de en sıra dışı görünüşe sahip olan yaşam formlarından bir kaçıyla tanıştırmak istiyoruz.

1.Kel Uakari

Güney Amerikalılar, memleketlerini ziyaret eden ilk güneşten yanmış İngilizlerin onuruna bu zavallı kel maymuna  “İngiliz maymunu” adını takmışlar. Bu efsane ya da gerçeklik olsun ya da olmasın, kel ukarinin  kızıl rengi, güneşte uyuyakalmış bir tatilcininkine benziyor. Yağışlı mevsim boyunca, bu savunmasız türler Amazon nehri havzasının ağaç tepelerinde yaşar, ancak kuru mevsimde fındıktan ve tohumlardan beslenmek için toprağa inerler.

2.Mata Mata

Çürüyen bir şeyin yığını gibi görünebilir, ancak bu bir tatlı su kaplumbağasıdır. Çıkıntılı burnu şnorkel işlevi görür ve ağzını alçak basınçlı bir vakum olarak kullanır. Kabuğu 45 cm olarak ölçülmüştür ve tamamen büyüdüğünde 15 kg ağırlına ulaşır. Bu garip kaplumbağa türü Güney Amerika'da yaşamaktadır.

3.Axolotl

Bu hayvan, uzuvlarını, beyninin bölümlerini ve omurilik akorunu yeniden büyütme kabiliyetine sahip büyüleyici iyileştirici güçlere sahiptir. Tüylü solungaçları ve kapaksız gözleri, ömrü boyunca larva aşamasında kalmasıyla açıklanmaktadır. Meksika'da yaşayan axolotl, genellikle balıklarla karıştırılır, ancak aslında bir amfibidir.

4.Hortumlu maymun

Borneo maymunu ya da proboscis maymun olarak da anılan ve bilimsel adı nasalis iarvatus olan şirin bir hayvandır. Borneo adasında yaşarlar, ortalama 75 cm uzunluğundadırlar ve 7-8 cmlik burunlarıyla(hortum da denebilir) ayırt edilirler.

5.Yaprak boynuzlu kurbağa

Bu amfibi orman zemininde gizlenir ve pullu derisi onu çevreleyen yapraklara karşı kamufle eder ve avını - yengeçleri, kertenkeleleri, küçük kemirgenleri ve diğer kurbağaları - ulaştıkları anda yutmasını sağlar.

6.Damla balığı

Psychrolutes marcidus, aynı zamanda sadece damla balığı olarak da bilinen düz kafalı bu balık, derin deniz balığıdır. Avustralya ve Tazmanya kıyılarının yanı sıra Yeni Zelanda derin sularında yaşar. Damla balığı, tipik olarak 30 cm'den daha kısadır.

7.Venezuela Kaniş Güvesi

Venezuela Kaniş Güvesi yeni keşfedilen ve hem fino köpeği hem de güveyi andıran bir böcek türüdür. Adından da anlaşılacağı üzere ana vatanı Venezuela'dır.

8.Okapi

Zebra'yı andıran Okapi daha çok zürafaya benzer. Orta Afrika'da yaşayan Okapiler 2,5 metre uzunluğa ve 340 kg ağırlığa erişebilir.
 

Yorumlar (1)
Ilgın 4 yıl önce
Aaa gerçekten böyle hayvanlar olduğunu bilmiyordum, yaradan neler yaratıyor