Gala Gölü'nün misafirleri hayran bırakıyor

Edirne'nin "kışlık misafirleri" sulak alanları renklendiriyor. Gala Gölü'nün kış aylarındaki renkli misafirleri görenleri hayran bırakıyor

YAŞAM 18.01.2020, 09:56
Gala Gölü'nün misafirleri hayran bırakıyor

Edirne'de bulunan Gala Gölü'nün kış aylarındaki "renkli misafirleri" görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Flamingolar, Türkiye'nin en önemli sulak alanı olan Gala Gölü Millî Parkı'na her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimini geçirmek için uğradılar.

Gala Gölü'nün yanı sıra suyla dolu çeltik alanlarında beslenen ve dinlenen flamingolar göçmek için baharın gelmesini bekliyor.

Yaklaşık 45 bin kuşu barındıran ve dünyanın önemli kuş göç yolları güzergâhlarından olan Gala Gölü ve çevresinde flamingolar görsel şölen sunuyor.

Son yıllarda artan sayılarıyla yaklaşık 10 bin flamingoya belirli süre ev sahipliği yapan Gala Gölü ve yol kenarlarındaki su dolu çeltik tarlalarında görülen pembe tüylü konuklar yoldan geçenlerin de dikkatini ve ilgisini üzerine çekiyor.

"Zariflikleri büyülüyor"

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine bilgi veren Edirne Biyoçeşitlilik Çalışmaları Derneği Başkanı ve kuş bilimci Özmen Yeltekin, flamingoların kışlamak için Gala Gölü ve çevresine geldiklerini kaydetti.

Flamingo adının pek çok dilde ateş anlamına gelen kökten türediğini belirten Edirne Biyoçeşitlilik Çalışmaları Derneği Başkanı ve kuş bilimci Özmen Yeltekin, flamingoların kırmızı kanatları, pembe gövdesi ve zarif uçuşlarıyla herkesi büyülediğini söyledi.

Hem Edirnelileri hem de sömestir sebebiyle Edirne'ye gelecekleri pembe tüylü sevimli flamingoları yakından izlemek için Enez'e davet eden Edirne Biyoçeşitlilik Çalışmaları Derneği Başkanı ve kuş bilimci Özmen Yeltekin sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Gala Gölü Millî Parkı bu güzel renklere sahip canlıları özel bir alanda vatandaşlarımıza izleme şansı doğuruyor. Vatandaşlarımız kış ayı içerisinde herhangi bir dönemde buraya gerçekleştirecekleri ziyarette flamingoları bizzat gözlemleme hem de fotoğraflama şansına sahipler. 

Sadece flamingolar yok alanda çok sayıda kışlayan kuğular da var. Öyle sayılara ulaşıyorlar ki flamingolarla beraber kuğular havalandıklarında neredeyse gökyüzünü kapatacak şekilde görsel şölen sunuyorlar." 

Yorumlar (0)