Gigi Hadid'in talebi reddedildi

Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein 'in cinsel saldırı savasında jüri üyesi olma talebinde bulunan Hadid'in talebi reddedildi.

MAGAZİN 18.01.2020, 10:09
Gigi Hadid'in talebi reddedildi

Yapımcı Harvey Weinstein'in New York'ta gerçekleşecek cinsel saldırı davası için jüri üyeliği talebinde bulunan süper model Gigi Hadid'in bu talebi reddedildi.

Weşnstein'in avukatı, 35 potansiyel jüri üyesinden biri olan Hadid'in, davacılardan Cara Delevinge ile yakın arkadaş olduğu için davada tarafsız olamayacağını savundu. Jüri üyesi elemelerinin 8. günü sonunda Manhattan Yüksek Mahkemesi Gigi Hadid'e jüri üyesi olamayacağı bilgisini verdi.


Davanın başlangıç tarihi 22 Ocak
Jüri seçimleri yapıldıktan sonra davanın 22 Ocak'ta başlayarak, 2 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Dava kapsamında Weinstein'ın suçlu bulunması halinde müebbet hapis cezasına çarptırılma ihtimali bulunuyor.

Jüri sistemi nasıl işliyor?

ABD'nin birçok eyaletinde jüri üyesi seçimi, seçmen numaraları veya ehliyet numarası sırasıyla seçiliyor. Potansiyel jüri adaylarının sırası geldikçe, jürilik için ehil olup olmadıklarını belirlemek üzere adaylara bir form gönderiliyor. Formun içeriğinde Amerikan vatandaşlık durumu, adayın İngilizce anlayıp anlamadığı, adayın özür durumu veya jüri olmaya engel bir durumunun olup olmadığına dair sorular bulunuyor. Formlar değerlendirildikten sonra ehil olduğuna kanaat getirilen adaylar jüri havuzuna dahil edilerek, jüri görevleri süresince çağırıldıkları duruşmalarda jürilik yapabiliyor.


 
 

Yorumlar (0)