FETÖ'nün kilit ismi İstanbul'da yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ile beraber İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, FETÖ’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, örgütün kilit isimlerinden biri olan Zekeriya A.’yı, Esenyurt’ta yakaladı.

YAŞAM 16.06.2021, 13:57 17.06.2021, 09:07
FETÖ'nün kilit ismi İstanbul'da yakalandı

Güvenlik kaynaklarından verilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ’ye yönelik ortak bir çalışma gerçekleştirdi.

Çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi

FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin deşifre ve tespit edilmesine ilişkin yürütülen çalışmada, örgütün kilit isimlerinden biri yakın takibe alındı. FETÖ’nün sözde “Emniyet Mahrem İmam” yapılanmasında faaliyet gösterdiği, haklarında tahkikat yürütülen şahıslara maddi yardım sağlayarak onları yurt dışına kaçırdığı, “patates hat” olarak halk arasında  tabir edilen yabancı kişiler adına kayıtlı operasyonel hat kullandığı tespit edilen Zekeriya A.'nın yakalanmasına yönelik 10 Haziran tarihinde operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde saklanmış olduğu adreste yakalanan ve gözaltına alınan Zekeriya A., daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Hücre evinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

FETÖ’nün Isparta Emniyet İmamı

Yakalanan FETÖ üyesinin, Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev alan ve ardından Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından 127 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ş.'nin de sözde “mahrem imamlığını” yaptığı tespit edildi.

Yakalanan FETÖ üyesinin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Yorumlar (0)