Hindistan'da kara mantar alarmı: Hükümet epidemi ilan etti

Hindistan’ın Jarkand eyaletinde, kara mantar vakalarının hızla artması sebebiyle hükümet, kara mantarı “epidemi” olarak ilan etti.

DÜNYA 16.06.2021, 14:27 16.06.2021, 14:43
Hindistan'da kara mantar alarmı: Hükümet epidemi ilan etti

Kovid-19 sebebiyle ağır kayıplar veren ülkelerden biri olan Hindistan'da ortaya çıkan kara mantar salgınında vaka sayıları günden güne artıyor.

Kara mantar epidemi ilan edildi

Hindistan’ın Jarkand eyaletinde, vaka sayılarının artması üzerine kara mantar “epidemi” ilan edildi. Yaklaşık olarak 130 kişinin eyalette kara mantar olduğundan şüphelenilirken, Jarkand Eyaleti Başbakanlık Ofisi'nden bir yetkili, vakalardan 79'unun doğrulandığını açıkladı.

Jarkand Eyaleti Başbakanlık Ofisi'nin yaptığı açıklamada, "Jarkand Eyaleti Başbakanı H. Soren'in talimatı üzerine kara mantar hastalığı epidemi ilan edildi" sözlerine yer verildi.

Bu kararın, bilhassa steroidlerle tedavi edilen Covid-19 hastalarındaki kara mantar tehdidi sebebiyle alındığı ifade edildi. Kara mantar yüzünden 25 kişinin yaşamını yitirdiği eyalette 37 kişinin ise kara mantar hastalığından iyileştiği ifade edildi.

7 günlük zorunlu karantina

Jarkand eyaletinin genelinde uygulanan karantina uygulaması 24 Haziran'a kadar uzatılırken, eyalete gelen kişilere 7 günlük zorunlu karantina başta olmak üzere çok sayıda kısıtlama getirildiği açıklandı. Eyalette şehir içi ve şehirlerarası otobüs seferleri askıya alınırken, düğün gibi toplu etkinliklere katılımcı sayısının maksimum 11 kişi ile sınırlandırıldığı aktarıldı.

Yorumlar (0)